Budeme potrebovať:
Základ:
200 g – sušienky
100 g – maslo
Biely krém:
400 g – smotanový syr
350 ml – smotana na šľahanie
150 g – práškový cukor
2 bal. – vanilkový cukor
1 lyžica – citrónová šťava
10 g – želatína v prášku
Kiwi vrstva:
1 kg – kiwi
200 g – práškový cukor
20 g – želatína v prášku
Postup:
1.
Sušienky rozmixujeme na jemný prášok, pridáme rozpustené maslo a premiešame. Pripravíme si guľatú formu na pečenie s priemerom 24 cm a vyložíme ju papierom. Navrstvíme sušienky a pekne uhladíme.
2.
Smotanu vyšľaháme s vanilkovým a práškovým cukrom do peny. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Do smotanového syra pridáme citrónovú šťavu, napučanú želatínu a premiešame. Potom vmiešame vyšľahanú šľahačku a spojíme. Hmotu navrstvíme na sušienkový základ.
3.
Pripravíme si menšiu misku, ktorú obalíme potravinárskou fóliou a vtlačíme ju do stredu smotanovej plnky. Odložíme do chladničky na 2 hodiny. Po 2 hodinách vyberieme misku tak, aby fólia ostala na kréme. Až potom opatrne odstránime fóliu.
4.
Kiwi očistíme a pomocou mixéra rozmixujeme na kašu. Pridáme cukor a dáme na mierny oheň. Ohrejeme, kým sa cukor nerozpustí. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale a pridáme ju do kiwi hmoty a premiešame. Necháme celú hmotu mierne vychladnúť a následne ju opatrne vlejeme na biely krém. Necháme v chladničke odstáť celú noc a na druhý deň podávame. Dobrú chuť!
Zdroj: maminajela.com