Jednoduché krémové kocky so sviežim krémom. Sviatočný koláčik, alebo len tak ku kávičke. Ovocie môžete zameniť za jahody, alebo iné vami preferované ovocie.
Potrebujeme:
cesto:
5 ks vajec
150 g Kr. cukor
200 g polohrubá múka
100 ml olej
1 bal.prášok do pečiva
trochu citrónová kôra
krém:
1 l mlieko
3 bal.vanilkový puding
200 g Kr. cukor
1 bal.vanilkový cukor
2 bal.kyslá smotana
500 ml smotana na šľahanie
500 g broskyne
postup:
- Vajíčka vymiešame s cukrom do tuhej peny, pridáme citrónovú kôru a pomaly pridávame po častiach preosiatu múku s práškom do pečiva. Na záver pridáme olej a len zľahka premiešame. Cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vymastili tukom a vysypali múkou a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 190 stupňov cca 20 minút.
- 700 ml mlieka ohrejeme spolu s cukrom a vanilkovým cukrom. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame pudingové prášky a pridáme ich do horúceho sladkého mlieka. Uvaríme hustý puding, do ktorého pridáme kyslú smotanu.
- Cesto po 20 minútach vyberieme z rúry, navrstvíme krém a vrátime do rúry na 8-10 minút.
- Koláč vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Na vrch navrstvíme šľahačku a ozdobíme broskyňami. Broskyne môžete pridať aj do krému (môžete ich rozmixovať alebo nakrájať na drobno).
Zdroj: coolinarika com