Parmezánové kuracie steaky so slaninou

parm

Naozaj výborný recept, ktorý je rýchly a naozaj chutný. Prsia s parmezánom, mozzarelou a slaninkou nemajú naozaj chybu.

Potrebujeme:

4 ks kuracie prsia
1 hrnček strúhaný parmezán
1/4 lyžičky sušený cesnak
1/4 lyžičky korenie
1 lyžica voda
1 ks vajce
1/2 lyžičky soľ
1 šálka nastrúhanej mozzarely
slanina
olej

postup:

  1. Kuracie prsia umyjeme, očistíme.
    Rúru si predhrejeme na 180 stupňov, pripravíme si formu na pečenie.
  2. V malej miske zmiešame vajíčko s vodou. V druhej miske zmiešame nastrúhaný parmezán, sušený cesnak, korenie, soľ.
  3. Na panvici si rozpálime olej. Kuracie prsia obalíme vo vajíčku a potom v zmesi parmezánu a korenia. Obaľovať môžeme aj viackrát, mäsko bude chrumkavejšie. Vložíme ich na rozpálený olej a sprudka opečieme z oboch strán – 1 minútku z jednej strana a 1 minútku z druhej strany.
  4. Kuracie steaky vyberieme položíme na plech alebo na mriežku, posypeme nastrúhanou mozarellou a na syr dáme nakrájanú slaninu.
  5. Vložíme do rúry a krátko pečieme – doba pečenia závisí od hrúbky kuracieho mäska. Dobrú chuť!

Zdroj: otasteandseeblog.com

You Might Also Like