Potrebujeme:
200 gr. slaniny
5 kuracích chrbtov alebo 1,5 kuracích pŕs
4 sušené paradajky
pikantná paprika
1/4 malej lyžičky kajenského – nové korenie
2 listy šalvie
1 vetvičku rozmarínu
1 pohár bieleho vína
2 + 2 strúčiky cesnaku
čierne olivy
50 g. masla
2 lyžičky horčice
Postup:
Na túto paštéku budeme ptrebovať mäso z chrbtou kuraťa. Takže si najprv pripravíme polievku a mäsko oberieme.
V troche olivového oleja osmažíme slaninu nakrájanú na kocky spolu z 2 celých strúčikov cesnaku, rozmarínu a šalvie.
Sušené paradajky nakrájame na kocky a pridáme slaninu.
Pridáme kura a trochu kajenského korenia alebo trochu nového korenia.
Všetko zalejeme bielym vínom.
Varíme s vínom kým sa odparí a potom ďalšie dve minúty jemne smažíme.
Odstránime z tepla a pridáme nové korenie, premiešame a necháme vychladnúť.
V kuchynskom robote s maslom polovičnej veľkosti vlašského orecha (môžeme dať viac masla).
Pridáme horčicu a dusené mäso so slaninou.
Rozmixujeme všetko pekne v kuchynskom robote, kým sa nevitvorí hladká hmota.
Skontrolujeme slanosť. Preložíme paštétu do misky a pridajte 2 strúčiky cesnaku nakrájaného na plátky.
Pridáme celé čierne olivy. Všetko dobre premiešame a necháme v chladničke, aby sa hmota prepojila s ostatnými chuťami.
podávanie.
Paštéta s opečeným chlebom a s čerstvými paradajkami je veľmi chutná. Dobrú chuť.
Zdroj: coolinarika. com