Príjemná kombinácia kuracieho mäsa, špenátu a syrovej omáčky. Jedlá pripravené na panvici sú v poslednej dobe veľmi obľúbené.
Čas prípravy: 30 minút
Počet porcií: 4
Potrebujeme:
4 kuracie prsia bez kože, tenko nakrájané
2 lyžice olivového oleja
soľ a korenie
240 g šampiňónov nakrájaných na plátky
Parmezánová omáčka
55 g masla
2 strúčiky cesnaku, pretlačené
1 lyžica hladkej múky
1/2 šálky kuracieho vývaru
1 šálka smotany na šľahanie
1/2 šálky strúhaného parmezánu
1/2 lyžičky sušeného cesnaku
1/4 lyžičky korenia
1/2 lyžičky soli
1 šálka nasekaného špenátu
Postup:
Zohrejte olivový olej na veľkej panvici a smažte kuracie prsia z každej strany do zlatohneda, približne 3 až 5 minút. Potom vyberte kurča a odložte ho.
Nakrájané huby nasypte do panvice a smažte do mäkka. Potom odložte.
Maslo na omáčku rozpustite na panvici, pridajte cesnak, múku, soľ a korenie. Nalejte kurací vývar, smotanu a pridajte parmezán. Pridajte špenát a nechajte ho bublinovať, kým zmes nezhustne.
Potom pridajte kuracie prsia, šampiňóny a nechajte ich zohriať. Podávajte samostatne alebo ako príloha k cestovinám.
Dobrú chuť.
Zdroj: therecipecritic.com