Pečené zemiaky obalené slaninou v smotanovej omáčke. Výborná chuť, vhodné aj ako príloha k hlavnému jedlu. Môžeme podávať aj ako ľahkú rýchlu večeru.
Potrebujeme:
Základné suroviny:
8 ks stredne veľkých zemiakov
16-20 plátkou slaniny
omáčka:
2 šálky masla
1 lyžica hladkej múky
1/4 l vývaru
100 g kyslej smotany
1 lyžička soli
štipka čierneho korenia
1/2 ks citróna
Postup:
- Zemiaky dôkladne umyjeme a so šupkou uvaríme do polomeka vo vode so štipkou soli. Po uvarení ošúpeme. Zabalíme každý zemiak do dvoch plátku slaniny, položíme ich na plech a dáme piecť do predhriatej rúry na 200 ° C počas 10 minút.
- Kým sa zemiaky pečú, pripravíme si omáčku. V hrnci rozpálime maslo, pridáme múku, opražíme, zalejeme studeným vývarom a dáme variť.
- Odstránime z tepla, pridáme smotanu, soľ, korenie, citrónovú šťavu, zamiešame. Vylejeme omáčku na zemiaky a dáme znovu piecť do rúre na ďalších 10-15 minút.
- Hotové zemiaky môžeme posypať bylinkami. Dobrú chuť!
Zdroj: Vk