Potrebujeme:
1 lyžica rastlinného oleja
1 hlavka karfiolu
1 a 1/2 hrnčeka gréckeho jogurtu (môžete nahradiť obyčajným bielym jogurtom)
šťava a kôry z 1 limetky (môžete nahradiť citrónom)
2 lyžica chilli
1 lyžica rasce
1 lyžica sušeného cesnaku (môžete nahradiť čerstvým cesnakom)
1 lyžička kari
2 lyžičky soli
1 lyžička korenia
Postup:
Karfiol pečený iba v rúre je vo finále tvrdší. Tak to má byť. Pokiaľ chcete mať karfiol po upečení mäkký, cca 10 minút ho predvarte.
- Dajte predhriať rúru na 200 ° C. Plech na pečenie alebo formu zľahka vymažte rastlinným olejom a dajte bokom.
- Karfiol zbavte zelených listov a drevnatej časti stonky a umyte ho
- V stredne veľkej mise zmiešajte jogurt, kôru a šťavu z limetky, chilli, rascu, cesnak, karí, soľ a korenie.
- Dajte karfiol do misy a štetcom alebo rukami ho potrite zo všetkých strán jogurtovou marinádou.
- Položte karfiol na pripravený plech a v predhriatej rúre pečte 30 – 40 minút, až je povrch suchý a zľahka opečený a hnedý. Z marinády sa stane kôrka na povrchu karfiolu.
- Nechajte karfiol 10 minút vychladnúť. Servírujte nakrájaný na výrezy (ako koláč). Podávajte najlepšie so zeleným šalátom.Dobrú chuť.