Potrebujeme:
ZÁKLADNÉ SUROVINY:
250 g zavárané čerešne
40 g kryštálový cukor
1 PL škrobová múčka
40 ml rum
150 g čokoláda na varenie
150 g bielok
150 ml smotana na šľahanie
40 g kryštálový cukor
1 PL škrobová múčka
40 ml rum
150 g čokoláda na varenie
150 g bielok
150 ml smotana na šľahanie
2 PL lesné ovocie
OSTATNÉ SUROVINY:
mletá škorica, celá škorica
Postup:
1
Čerešne necháme odkvapkať na sitku a 100 ml nálevu zachytíme. Nálev, čerešne a cukor privedieme v menšom hrnci do varu.
2
Škrobovú múčku premiešame s 3 PL studenej vody, vylejeme k čerešniam, premiešame, odstavíme a necháme vychladnúť. Potom do zmesi zamiešame rum.
3
Čokoládu nasekáme a rozpustíme nad teplým vodným kúpeľom. Smotanu vyšľaháme a dáme do chladničky.
4
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, do ktorého za stáleho šľahania zapracujeme vychladnutú čokoládu. Nakoniec metličkou opatrne do čokoládového snehu zamiešame šľahačku a ochutíme mletou škoricou.
5
Rumové čerešne rozdelíme do štyroch pohárov a doplníme čokoládovou penou. Poháre dáme na 2 hodiny do chladničky.
6
Pred podávaním ozdobíme ľubovoľným ovocím a škoricou.
Dobrú chuť:
Zdroj: recepty sk.