Budeme potrebovať:
500 ml smotana na šľahanie
500 ml mlieko
2 bal. vanilkový puding bez varenia (Crème Olé, Dr Oetker)
2 bal. vanilkový cukor
5 lyžíc kr. cukor
bebe sušienky
mlieko na namočenie sušienok
čokoláda na ozdobu
Postup:
1.
Do veľkej misy nalejeme smotanu, mlieko, pridáme vanilkový pudingový prášok (puding, ktorý pripravíte bez varenia), vanilkový a kr. cukor. Všetko mixérom šľaháme cca 5 minút – dostaneme nadýchanú penu.
2.
Pripravíme vyššiu formu na pečenie o rozmere 21 x 36 cm, ale môžete použiť aj formu inej veľkosti (ak menšiu, rezy budú vyššie). Dno vyložíme sušienkami, ktoré namočíme do mlieka, aby boli mäkké.
3.
Ušľahaný krém navrstvíme na sušienky, pekne uhladíme a pár krát ťukneme formou a pracovnú dosku, aby sme sa zbavili veľkých vzduchových bublín.
4.
Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou a odložíme do chladničky. Ak nemáte čas, vložte rezy do mrazničky, rýchlejšie stuhnú, ale nenechávajte ich tam príliš dlho, aby nezamrzli.
Zdroj: Kolaci