Perfektné bolonské špagety!

Slow-Cooker-Bolognese-1536x1024

Majú ich radi deti aj dospelí. Jediné, čo na ich výrobu potrebujete, sú kvalitné suroviny a trochu trpezlivosti.

Potrebujeme:

1 polievková lyžica olivového oleja
4 lyžice masla
2 cibule
niekoľko stoniek zeleru
2 stredne veľké mrkvy
350 g mletého mäsa
soľ
čerstvo mleté korenie
250 ml mlieka
štipka strúhaného muškátového orieška
250 ml bieleho vína
1/2 kg nakrájaných paradajok
strúhaný parmezán na servírovanie
400 g cestovín

Postup:

1.Cibulu, mrkvu a stonky zeleru nakrájame na drobné kúsky.

2.V hrnci na oleji a troch lyžiciach masla orestujeme cibuľu.

3.Pridáme zeler a mrkvu, smažíme dve minúty.

4.Vsypeme mäso, roztlačíme ho vidličkou, osolíme a okoreníme.

5. Zalejeme mliekom a varíme, kým sa mlieko neodparí.

6.Poprášime muškátovým orieškom, zalejeme vínom, premiešame a necháme víno zovrieť.

7.Nalejeme paradajky aj so šťavou. Akonáhle zmes začne vrieť, premiešame ju a varíme na najnižšom možnom ohni bez pokrievky, kým nezhustne.

8.Ak je to potrebné tak ju trochu podlejeme.

9.Cestoviny uvarené podľa pokynov na obale premiešame, pridáme lyžicu masla a podávame s parmezánom.

Dobrú chuť.

You Might Also Like