Pikantná mäsová zmes s feferónkou!

pikzmes

Potrebujeme:

 250 g mletého mäsa  teľacieho alebo jahňacieho
250 g chudého bravčového mäsa
1 ks vajce
soľ podľa chuti
drvené čierne korenie
1 ks feferónka
1 ks väčšia cibuľa
5 strúčikov cesnaku
1 ks klinček
1 pl olej
 
 

Postup:

1.Mäso dôkladne premiešajte s vajcom, soľou a korením.

2.Pridajte nadrobno nakrájanú feferónku, nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačené strúčiky cesnaku.

3. Zmes spracujte, uložte do chladničky a nechajte ju odpočívať asi 60 minút.

4.Potom mäso vytvarujte do tenkých placiek veľkosti dlane.

5. Placky osmažte z oboch strán v horúcom tuku na panvici.

6.Placky z mletého mäsa je možné potrieť olejom a pripraviť na grile.

7.Podávajte s osmaženou bagetou a zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť.

You Might Also Like