suroviny
Lokša:
Kuracie soté:
postup prípravy
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, olúpeme, nastrúhame na drobnom strúhadle. Pridáme múku, soľ a vypracujeme hladké nelepivé cesto. Urobíme z cesta valček, rozkrájame na rovnaké kusy. Každý vyvaľkáme do tvaru placky, hrúbka asi 3 mm. Poprepichujeme nožom.Opekáme na suchaj panvici z každej strany. Po vybraní každý potrieme masťou alebo maslom.
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kocky.Ochutíme pálivou paprikou, cesnakom, soľou a korením.Necháme chvíľu odležať v miske.
V kastróle na 1 lyžici oleja speníme očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu. Po 2-3 minútach pridáme mäso a opekáme zo všetkých strán domäkka asi 10 minút.
K mäsu primiešame kukuricu a ešte trosku povaríme.
Hotovým soté naplníme pripravené lokše. Podávame samotné alebo so šalátom.
Zdroj:Nejrecept.cz