Pikantná aróma tohto jedla nadchne všetky Vaše zmysly.
Potrebujeme:
500 g kuracie stehná
2 lyžičky čierneho korenia
1 lyžica cukru
2 lyžičky svetlej sójovej omáčky
1 lyžička tmavej sójovej omáčky
1 lyžica ryžového vína alebo suchého cherry
2 lyžičky škrobovej múky
2-3 lyžice oleja
1-2 pretlačené strúčiky cesnaku
2 mladé cibule
4 čili papričky
1,5 dcl vody
50 g arašidov
Postup:
1.Kuracie stehná vykostite a nakrájajte na kúsky.
2.Marinujte ich 20-25 minút v zmesi korenia, cukru, sójovej omáčky, vína a škrobovej múky.
3.Zohrejte olej vo vyhriatom Woku kuracie kúsky smažte na silnom plameni 1-2 minúty, kým nezhnednú.
4.Vyberte ich štrbinovou lyžicou, položte na predhriaty tanier a nechajte niekoľko minút stáť.
5.Do Woku pridajte cesnak, biele časti cibule, chilli papričky, arašidy a všetko opečte na vysokom plameni asi 30 minút.
6.Pridajte vyprážané kúsky mäsa do Woku znova a smažte 1-2 minúty za stáleho miešania, pridajte vývar alebo vodu a priveďte do varu, potom prikryte vekom.
7.Zmes duste 5-6 minút a niekoľkokrát premiešajte. Odstráňte z ohňa a nechajte ho variť 5 minút, aby sa spojili chute.
8.Hotové jedlo ozdobte kúskami jemne nakrájanej zelenej cibule a ihneď podávajte.
9. Ako prílohu môžete podávať kari ryžu, ktorá podčiarkuje chuť pokrmu.
10.Ak dáte prednosť obyčajnej ryži, ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť.