Je to výborná príloha k akémukoľvek mäsu. Trochu pikantné a limetka dodá tú správnu chuť.
Potrebujeme:
4 ks polosladké / sladké zemiaky
3 lyžice olivový olej
2 lyžičky mletý kmín
1 lyžička červená mletá paprika
1 lyžička mletý zázvor
1/4 lyžičky kajenské korenie
1 ks limetka
soľ
korenie
Postup:
- Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pripravíme si plech na pečenie, ktorý vyložíme papierom na pečenie.
- Zemiaky umyjeme, očistíme a prekrojíme na polovicu alebo štvrtiny. Zemiaky dáme do misky, pridáme olivový olej, rascu, papriku, zázvor a kajenské korenie. Dochutíme soľou a korením – každý podľa vlastnej chuti. Misku uzavrieme a dôkladne premiešame.
- Zemiaky pekne poukladáme na plech, aby sa nedotýkali a pečieme cca 30 minút. Následne poukladáme plátky limetky a dopečieme.
- Na tanieri posypeme čerstvými bylinkami a podávame. Dobrú chuť!
zdroj: povar.ru