Potrebujeme:
8 osôb
2 veľké avokádo
125 ml kyslej smotany alebo kyslou smotanou
o pol hlavy cibuľe
1 strúčik cesnaku
1 až 2 čili jalapino
2 až 3 polievkové lyžice limetovej šťavy
Postup:
Vyžmíkame limetkovú šťavu a dáme do mixéra, pridáme čili jalapino papriky, ktoré sú čistené zo semien a rozsekáme na malé kúsky nasekáme strúčik cesnaku, pol cibule alebo šalotka, ktoré sú rozrezané na malé kocky a kyslú smotanu a nakoniec sa očistí a pridá avokádo.
To všetko dohromady mixujeme a nakoniec pridáme soľ podľa chuti.
Dáme do misy a zakryjeme s plastovou fóliou a necháme v chladničke, ale nič viac 2-3 hodiny. Neskôr môže zmeniť farbu.
Najlepšie pred podávaním tohto dipu premiešame ešte znova a podávame.
Tento recept mladý Austrálčania zbožňujú, skúste aj vy či bude chutiť. Dobrú chuť!
Zdroj: coolinarika.com