Piškótové rezy s broskyňami

51211505_49162f37ad0175_full

suroviny

3 tégliky kyslej smotany
2 balíčky cukrárskych piškót
1 veľký biely smotanový jogurt (alebo môžu byť 2 smotany na šľahanie)
2 bal. Stužovača
4 lyžice medu
podľa potreby cukor na dochutenie
2 konzervy broskýň

postup prípravy

 
  1. Pripravíme formu alebo plech. Broskyne zlejeme, šťavu si uchováme a ovocie necháme odkvapkať. Odkvapkané broskyne nakrájame na rezance.
  2. V mise zmiešame veľký    biely jogurt s kyslou smotanou a pridáme tekutý med a stužovača. Dobre premiešame.Krém zladíme podľa chuti.
  3. Piškóty namáčame v broskyňovej šťave (len krátko) a kladieme na dno formy, takto pripravíme prvú vrstvu.Prelejeme krémom, poukladáme broskyne a znovu kladieme piškóty, znovu zalejeme krémom, znovu ovocie.
  4. Vytvoríme 2 – 3 vrstvy podľa výšky formy a množstva surovín. Poslednou vrstvou musí byť krém, na ktorý poukladáme zostávajúce ovocie. Dáme cez noc schladiť do chladničky.

Zdroj:   Varenie a pečenie s radosťou.  Komunita

You Might Also Like