suroviny
3 tégliky kyslej smotany
2 balíčky cukrárskych piškót
1 veľký biely smotanový jogurt (alebo môžu byť 2 smotany na šľahanie)
2 bal. Stužovača
4 lyžice medu
podľa potreby cukor na dochutenie
2 konzervy broskýň
postup prípravy
- Pripravíme formu alebo plech. Broskyne zlejeme, šťavu si uchováme a ovocie necháme odkvapkať. Odkvapkané broskyne nakrájame na rezance.
- V mise zmiešame veľký biely jogurt s kyslou smotanou a pridáme tekutý med a stužovača. Dobre premiešame.Krém zladíme podľa chuti.
- Piškóty namáčame v broskyňovej šťave (len krátko) a kladieme na dno formy, takto pripravíme prvú vrstvu.Prelejeme krémom, poukladáme broskyne a znovu kladieme piškóty, znovu zalejeme krémom, znovu ovocie.
- Vytvoríme 2 – 3 vrstvy podľa výšky formy a množstva surovín. Poslednou vrstvou musí byť krém, na ktorý poukladáme zostávajúce ovocie. Dáme cez noc schladiť do chladničky.
Zdroj: Varenie a pečenie s radosťou. Komunita