Tento bohato krémový dezert sa nikdy neomrzí. Jeho mínus je snáď len v tom, že sa musí nechať vychladnúť, čo je väčšinou nemožné. Ubrániť ho je teda nadľudský výkon. Rodina aj priatelia nikdy nemajú toľko trpezlivosti na to, aby dezert v chladničke zostal potrebnú dobu.
Vyskúšajte ho s nami aj Vy. Príprava je jednoduchá, rýchla a nenáročná. Pomôcť Vám s ním tak môžu pokojne aj deti, ktoré tak na chvíľu zabavíte.
Potrebujeme:
Na cesto:
760 g hladkej múky
1 bal. vanilkového pudingu
350 g práškového cukru
100 g zmäknutého masla
2 vajcia
1 bal. prášku do pečiva
150 ml mlieka
Na krém:
250 g masla
200 g práškového cukru
1,2 l mlieka
4 bal. vanilkového pudingu
Na vrch:
Detské piškóty podľa potreby a chuti
150 g horkej čokolády a 2-3 lyžice masla
Postup:
1)
V mise zmiešame všetky prísady na cesto. Cesto spracujeme. Vzniknuté cesto si rozdelíme na 3 časti. Každú časť rozvaľkáme a dáme upiecť samostatne do rúry. Pečieme vo vymastenom a vysypanom plechu zhruba 10 minút pri 150 stupňoch.
2)
Pripravíme si klasickým spôsobom puding. Z pudingových práškov a približne 50 g práškového cukru a mlieka si uvaríme puding. Zvyšný cukor vyšľaháme s maslom a túto maslovú zmes pridáme do vychladnutého pudingu.
3)
Na plech (30 × 35 cm), alebo akúkoľvek tácku, dáme 1 plát upečeného korpusu a potrieme 1/3 krémom. Rovnakým spôsobom pokračujeme so všetkými plátmi a zvyšným krémom. Krémom by ste mali končiť. Na krém poukladáte ľubovoľne piškóty a zalejete polevou z rozpusteného masla a čokolády. Dezert dajte vychladiť cez noc do chladničky. Dobrú chuť.
Zdieľajte tento dokonalý recept na piškótové rezy aj s vašimi priateľmi! Určite si na nich pochutnajú!
zdroj: receptneked.hu