Jednoduchý recept na famózny piškótový dezert s chuťou vtáčieho mlieka.
Potrebujeme:
8 vajec
3 lyžice cukru
lyžička soli
130 g múky
2 lyžice kakaa
560 ml mlieka
250 g práškového cukru
20 g vanilkového cukru
250 g masla
150 g tmavej čokolády
Postup:
- Vyšľaháme 6 žĺtkov s cukrom. 6 bielkov so soľou vyšľaháme do tuhého snehu. Zmiešame opatrne sneh so žĺtkami a pridáme múku s kakaom.
- Vymiešame cesto, nalejeme ho na plech na ktorý sme dali papier na pečenie. Pečieme na 180 stupňov 25 minút.
Teraz pripravíme krém. V malom hrnci zahrievame 2 rozšľahané vajcia a 30 g múky. Drobným prúdom prilievame studené mlieko (500 ml) a nastavíme plameň na strednú teplotu. Za stáleho miešania prehrievame dohusta. Odstavíme z ohňa, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť. - 220 g zmäknutého masla vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Po častiach pridávame zmes mlieka a vajec. Máme hotový krém. Potrieme krémom vychladenú piškótu.
- Rozpustíme čokoládu a pridáme k nej zvyšné mlieko. To je výsledná poleva, ktorú nanesieme na krém a pekne rozotrieme. Vložíme ho do chladničky na 4 hodiny. Krájame nožom namočeným vo vode. Dobrú chuť.
- Zdroj: knigareceptov.mirtesen.ru