Vyskúšajte túto višňovú pochúťku ktorá očarí vaše zmysli. Určite to stojí za tú námahu. Vynikajúca je hlavne v letnom období. Osvieži a zaženie hlad na sladké!
Potrebujeme:
Cesto:
6 ks vajec
6 lyžíc cukru
4-5 lyžice múky
2 lyžice kakaového prášku
0,5 balíčka prášku do pečiva
štipka soli
krém:
500 g mascarpone
1 ks vanilkový puding
5,5 dl mlieka
7 lyžíc práškového cukru
30 ml rumu
4 dl smotany na šľahanie
Ešte budeme potrebovať:
400 g zaváraných višní
1 lyžička škorice
2 lyžice rumu
Čokoládová poleva:
150 g čokolády na varenie
3,5 dl mlieka
2 lyžice rumu
2 lyžice cukru
Postup:
- Cesto na korpus: žĺtky oddelíme od bielkov, vymiešame s cukrom do peny, pridáme múku, kakao a prášok do pečiva. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Ušľahaný sneh pridáme k žĺtkovej zmesi a opatrne zamiešame už len lyžicou, nie mixérom. Hotové cesto vylejeme na papierom vystlaný plech s rozmermi 25 x 35 cm. Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Vložíme plech s cestom a teplotu znížime na 150 stupňov. Upečieme.
- Krém: Vanilkový puding vysypeme do 2 dl mlieka, pridáme cukor, zmiešame. Zvyšné mlieko (3,5 dl) privedieme k varu, uvaríme puding. Necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu pridáme mascarpone, rum a vyšľahanú šľahačku.
- Višne odkôstkujeme, posypeme škoricou a polejeme rumom. Necháme chvíľu odležať. Šťavu odložíme bokom.
- Vychladnutý korpus narežeme na kocky s veľkosťou asi 2 x 2 cm.
- Čokoládová poleva: Do mlieka dáme na kocky nalámanú čokoládu na varenie, rum a cukor. Mlieko privedieme do varu a varíme na miernom ohni, kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme mierne vychladnúť.
- Pripravíme si misu, najlepšie sklenenú, aby bolo pekne vidieť vrstvenie. Na dno misy dáme krém, na krém dáme kocky korpusu, tie posypeme višňami, polejeme šťavou z višní a čokoládovou polevou. Postup opakujeme dva alebo tri krát podľa veľkosti misy. Na vrchu má byť krém, ktorý ešte polejeme čokoládovou polevou.
- Dáme do chladničky poriadne vychladiť, najlepšie cez noc. Dobrú chuť!
Zdroj: Nosalty. hu