Plnená bravčová panenka v červenom víne

kare

Toto mäsko je vynikajúce na slávnostné príležitosti, ako aj na všedný deň.

Potrebujeme:

4 osoby
1-2 z bravčovej panenky (800 g) filé
100 g cibuľe
200 g šampiony(v konzerve)
1 lyžica vegety
30 g pšeničnej múky
100 g masla
100 ml červeného vína
1-2 lyžice slivkového lekváru
500 g mrazené rezance

Príprava:

Z bravčového mäska odstránime šľachy, žilky a prebytočný tuk.
Do stredu spravíme asi 15 cm dlhú kapsu na náplň.
Na prípravu náplne zmiešame cibuľu a odšťavené huby, a potom spolu rozmixujeme.
Pripravená zmes sa vloží do pripravenej kapsy a  vyplníme plnkou.
Plnenú bravčovú panenku posypeme 1 lyžicou vegety vyváľame v múke a opražíme na masle do zlata .

na grilovanú bravčovú panenku nalejeme víno a vodu, pridajte lekvár a nechajte  to všetko dohromady na miernom ohni variť. K mäsu sa môžu podávať halušky, alebo knedľa.

Zdroj: coolinarika

You Might Also Like