Toto mäsko je vynikajúce na slávnostné príležitosti, ako aj na všedný deň.
Potrebujeme:
4 osoby
1-2 z bravčovej panenky (800 g) filé
100 g cibuľe
200 g šampiony(v konzerve)
1 lyžica vegety
30 g pšeničnej múky
100 g masla
100 ml červeného vína
1-2 lyžice slivkového lekváru
500 g mrazené rezance
Príprava:
Z bravčového mäska odstránime šľachy, žilky a prebytočný tuk.
Do stredu spravíme asi 15 cm dlhú kapsu na náplň.
Na prípravu náplne zmiešame cibuľu a odšťavené huby, a potom spolu rozmixujeme.
Pripravená zmes sa vloží do pripravenej kapsy a vyplníme plnkou.
Plnenú bravčovú panenku posypeme 1 lyžicou vegety vyváľame v múke a opražíme na masle do zlata .
na grilovanú bravčovú panenku nalejeme víno a vodu, pridajte lekvár a nechajte to všetko dohromady na miernom ohni variť. K mäsu sa môžu podávať halušky, alebo knedľa.
Zdroj: coolinarika