Plnený baklažán s tvarohom

baka

Zdravý a vynikajúci recept na plnený baklažán. Vynikajúce suroviny ktoré môžeme ľubovolne podľa obdobia obmieňať.

Potrebujeme:

Budeme potrebovať:

4 ks baklažánov
250 g tvarohu
200 g tvrdého syra
1 ks vajce
2 strúčiky cesnaku
štipka soli
štipka čierneho korenia
štipka červenej pálivej alebo sladké papriky
hrsť čerstvých byliniek podľa chuti

postup:

  1. Baklažány umyjeme, rozrežeme pozdĺžne. Lyžicu vyberieme stred do tvaru loďky. Vydlabaný stred baklažánu si odložíme do plnky. Baklažánové loďky varíme vo vode max. 15 minút.
  2. Medzitým si pripravíme plnku. Zmiešame tvaroh so strúhaným syrom, bylinkami, cesnakom, vajcom a vydlabaným baklažánom, ktorý nakrájame na kocky. Osolíme, okoreníme a opaprikujeme podľa chuti.
  3. Naplnené baklažány dáme na papier na pečenie na plech a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov 30 minút.
  4. Podávame s čerstvou zeleninou. Dobrú chuť!

Zdroj: Vk

You Might Also Like