Plnený pizzový bochník s baklažánom

pes

Vynikajúca chuť pizzového cesta spolu s plnkou – baklažán, syr, paradajky a mnohé ďalšie suroviny, na ktoré máte chuť. Hotová delikatesa.

Potrebujeme:

cesto:

380 g celozrnná múka
2 bal.sušené droždie (alebo 40 g čerstvej)
260 ml mlieka
3 lyžice bazalkové pesto
1/2 lyžičky soľ
1/2 lyžice kr. cukor

Plnka:

450 g baklažán
2 ks paradajka
250 g slaný syr
200 g tvrdý syr
3 lyžice olivový olej
soľ
korenie

Postup:

  1. V mlieku si rozpustíme cukor, pridáme droždie a necháme vykvasiť na teplom mieste.
  2. Ostatné suroviny si zmiešame v miske, nakoniec pridáme aj kvások a vypracujeme hladké cesto. Necháme na teplom mieste vykysnúť.
  3. Pripravíme si plnku. Baklažán si umyjeme, nakrájame na malé kocky a osmažíme na rozpálenom oleji. Následne ho necháme odkvapkať alebo ho uložíme na papierový obrúsok, aby absorboval prebytočný olej. Pridáme na kocky nakrájané paradajky, nastrúhané syry a dochutíme soľou a korením. Polejeme olivovým olejom a premiešame.
  4. Vykysnuté cesto si rozdelíme na polovicu a rozvaľkáme si každý diel. Navrstvíme plnku, zakryjeme druhým plátom cesta. Vrch popicháme vidličkou a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov po dobu cca 30 minút. Dobrú chuť!

Zdroj: coolinarika com

You Might Also Like