Vynikajúca chuť pizzového cesta spolu s plnkou – baklažán, syr, paradajky a mnohé ďalšie suroviny, na ktoré máte chuť. Hotová delikatesa.
Potrebujeme:
cesto:
380 g celozrnná múka
2 bal.sušené droždie (alebo 40 g čerstvej)
260 ml mlieka
3 lyžice bazalkové pesto
1/2 lyžičky soľ
1/2 lyžice kr. cukor
Plnka:
450 g baklažán
2 ks paradajka
250 g slaný syr
200 g tvrdý syr
3 lyžice olivový olej
soľ
korenie
Postup:
- V mlieku si rozpustíme cukor, pridáme droždie a necháme vykvasiť na teplom mieste.
- Ostatné suroviny si zmiešame v miske, nakoniec pridáme aj kvások a vypracujeme hladké cesto. Necháme na teplom mieste vykysnúť.
- Pripravíme si plnku. Baklažán si umyjeme, nakrájame na malé kocky a osmažíme na rozpálenom oleji. Následne ho necháme odkvapkať alebo ho uložíme na papierový obrúsok, aby absorboval prebytočný olej. Pridáme na kocky nakrájané paradajky, nastrúhané syry a dochutíme soľou a korením. Polejeme olivovým olejom a premiešame.
- Vykysnuté cesto si rozdelíme na polovicu a rozvaľkáme si každý diel. Navrstvíme plnku, zakryjeme druhým plátom cesta. Vrch popicháme vidličkou a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov po dobu cca 30 minút. Dobrú chuť!
Zdroj: coolinarika com