Potrebujeme:
100 g zeleru
200 g hrášku (mrazeného alebo čerstvého)
200 g póru
100 ml smotany
2 strúčiky cesnaku
1 kocka hovädzieho bujónu
1 lyžička kurkumy
1 lyžica nasekaného koriandru
3 lyžice olivového oleja
1 lyžička strúhaného zázvoru
1 mrkva
1 cibuľa
mleté čierne korenie
podľa chuti soľ
Postup:
- Na oleji dozlatista opečieme najemno nakrájanú cibuľku.
- Pridáme pretlačený cesnak, zázvor, nakrájaný zeler, mrkvu a zalejeme teplou vodou.
- Pridáme hovädzí bujón. Necháme zovrieť, varíme ešte cca 10 minút na miernom ohni.
- Potom pridáme hrášok a pór prerezaný na polovicu. Varíme ešte 10 minút a na koniec pridáme kurkumu zmiešanú so smotanou, soľ a korenie, ak je to potrebné.
Rada: Ak chcete, aby bola polievka hustejšia, pridajte 1 lyžičku jedlého škrobu rozpusteného v malom množstve vody.
Zdroj: coolinarika com