Potrebujeme:
ZÁKLADNÉ SUROVINY :
6 ks pomaranč
1 PL kakao
40 ml mandľový likér
12 ks dlhé piškóty
200 g Mascarpone
2 PL vanilkový sirup
100 ml smotana na šľahanie
OSTATNÉ SUROVINY :
kakaový prášok, mäta
POSTUP
1
Jeden pomaranč umyjeme pod horúcou vodou, osušíme a škrabkou z kôry odrežeme tenké hoblinky. Ostatné pomaranče ošúpeme a vyrežeme z dužiny filety.
2
Šťavu zo zvyšku dužiny vytlačíme a zmiešame s kakaom. Pomarančové filety zmiešame s likérom a pomarančovými hoblinkami a zmes rozdelíme do 4 pohárov.
3
Piškóty nasekáme na väčšie kúsky, ktoré po jednom namočíme do pomarančovo-kakaovej šťavy a uložíme na pomaranče.
4
Mascarpone zmiešame so sirupom a s vyšľahanou šľahačkou. Piškóty zakryjeme vrstvou krému a dáme na 30 minút do chladničky.
5
Posypeme kakaom, ozdobíme mätou a môžeme podávať.
Dobrú chuť.
Zdroj:časpreženysk.