Potrebujeme:
500 g horkej čokolády
250 ml smotany
1 lyžička jemnej mletej kávy
75 g masla, nakrájané
15 ml kávového likéru
V prípade potreby čokoládové lupienky, strúhaná čokoláda, kakao
Postup:
1
Likér dáme aby sa zahrial, ale nie varil, stačí na vytvorenie bublin okolo okrajov,
a odstavíme.
Kým krém je teplý, jemne nasekáme čokoládu na varenie do panvice s
Kým krém je teplý, jemne nasekáme čokoládu na varenie do panvice s
kyslou smotanou,
pridáme jemne mletú kávu, likér a všetko sa dobre premiešame, kým sa čokoláda
pridáme jemne mletú kávu, likér a všetko sa dobre premiešame, kým sa čokoláda
úplne roztopí.
Necháme krátko vychladnúť a pridáme zmäknuté maslo,
ktoré predtým nakrájame na malé kocky.
Zmiešame všetko dokopy.
Necháme krátko vychladnúť a pridáme zmäknuté maslo,
ktoré predtým nakrájame na malé kocky.
Zmiešame všetko dokopy.
Nechá sa vychladnúť na teplotu miestnosti a potom sa dá aspoň na 4 hodiny
chladiť
2
Urobíme guľôčky (v prípade potreby umyť ruky, pretože hmota je
celkom lepkavá a dobre ich osušte) každú guľku vyváľať v tom, čo máte radi
pre mňa, sú to čokoládové lupienky, vkladáme do papierových košíčkov a necháme
odpočívať najlepšie cez noc v chladničke, musia byť dobre stuhnuté.
Tieto guľôčky sú trochu mäkšie ,ale sú výborné ku káve
celkom lepkavá a dobre ich osušte) každú guľku vyváľať v tom, čo máte radi
pre mňa, sú to čokoládové lupienky, vkladáme do papierových košíčkov a necháme
odpočívať najlepšie cez noc v chladničke, musia byť dobre stuhnuté.
Tieto guľôčky sú trochu mäkšie ,ale sú výborné ku káve
Porcie:
Z tejto masi by ste mali dostať asi 36 až 40 guliek, v závislosti na tom, aké veľký robíte.
Dobrú chuť.