-
Jednoznačne pravé talianske tiramisu. Originál z Talianska,vychutnajte si chuť prímorských reštaurácií. Nemusíte sa báť že sa vám tento originálny recept nepodarí.
Potrebujeme:
2 – 3 lyžičiek Amaretto
krištáľový cukor 2-3 lyžice
2 ks vajcia
2 balíčky mascarpone
1 hrnček instantnej kávy
2 lyžice kakao
Postup:
Najprv uvaríme kávu a nalejeme do hlbokého taniera. Budeme ju potrebovať vlažnú. Pripravíme si dve misky. Vajíčka rozdelíme na bielka a žĺtka, do každej misky dáme jednu časť. Ku žĺtkam pridáme dve polievkové lyžice cukru a zamiešame. Necháme rozpustiť a zatiaľ si pripravíme z bielkou tuhý sneh.
K žĺtkom pridáme 2 balenia syra Mascarpone a zamiešame (Nešľaháme!),
Kým sa to nespojí. Potom do hmoty pomaly vmiešame sneh, aby nepadol.
Do vlažnej kávy nezabudneme pridať 2 – 3 lyžičky Amaretta.
Vezmeme malú tortovú formu alebo inú nádobu, v ktorej chceme pripraviť Tiramisu. Do kávy namáčame piškóty, odporúčam len na jednej strane, a urobíme základňu. Na to dáme poctivú vrstvu krému a ďalšiu vrstvu namočených piškót. Posledná vrstva musí byť krém. Povrch tiramisu posypeme kakaom, najlepšie cez sitko, a dáme cez noc do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť!
zdroj:.infobae.com