Prekladaná cuketa s cesnakom a syrom

cuuk

Zapečená pekladaná cuketa, chutný rýchly pokrm na letné dni. Žiadne mäso, len a len zdravá zeleninka.

Potrebujeme:

3 ks cuketa
2 lyžice olivový olej
3 ks jarná cibuľka
1 zväzok bazalka
150 g tvrdý syr
2 ks vajcia
100 ml smotana na varenie
2 strúčiky cesnak
soľ, korenie
pažítka
muškátový oriešok
parmezán na posypanie

Postup:

  1. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pripravíme si zapekaciu misu, ktorú vymažeme olejom.
  2. Cuketu umyjeme a osušíme. Nakrájame ju na kolieska. Každé koliesko osolíme a necháme chvíľu odstáť. Cuketa pustí vodu, ktorú vymiešame papierovým obrúsky.
  3. Cibuľku nakrájame na drobno, tvrdý syr nastrúhame na jemnom strúhadle.
  4. Dno zapekacej misy vyložíme cuketou. Zalejeme ju smotanou, do ktorej sme pridali prelisovaný cesnak, soľ, korenie, štipku muškátového orieška a 2 vajíčka. Posypeme nakrájanou cibuľkou, nasekanou bazalkou a strúhaným syrom. Znovu naukladáme cuketu a postup opakujeme.
  5. Pečieme cca 15 minút a tesne pred koncom vrch posypeme strúhaným parmezánom. Dobrú chuť!

Zdroj:  Coolinarika com

You Might Also Like