Punčové rezy sú nielen vizuálne krásne, ale majú aj úplne nezameniteľnú chuť, ktorej ľahko podľahnete. Môžete ich upiecť aj doma podľa tradičného receptu, budú chutiť rovnako ako tie z cukrárne. Sú krásne šťavnaté, voňajú rumom a oveľa jednoduchšie, ako by ste čakali.
1 Plat:
5 vajec
100 g práškového cukru
100 g hladkej múky
2 Plat:
5 vajec
100 g práškového cukru
100 g hladkej múky
1 štipka červenej potravinárskej farby
Na potretie:
Ríbezľový džem
Cukrový vývar:
250 ml vody
350 g cukru
5 g kyseliny citrónovej (podľa potreby)
Rumová aróma
Na polevu:
Práškový cukor
Teplá voda
Citrónová šťava
Solamyl
Potrebujeme:
Vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej ľahkej peny, zľahka vmiešame múku. Druhé cesto pripravíme tak isto a pridáme potravinársku farbu. Pečieme na dvoch plechoch s papierom na pečenie: pečieme pri teplote cca 180 °C niekoľko minút ,možno aj menej ako 5 minút, každá rúra pečie inak a pláty treba neprepiecť ani nevysušiť.
Pripravíme si cukrový vývar. Cukor krátko povaríme vo vode a potom pridáme kyselinu citrónovú a rumovú arómu podľa chuti.
Potom prekrojíme pečené pláty na polovicu, džem rozšľaháme s trochou vody.
Prvý svetlý plát potrieme džemom, prikryjeme ružovým plátom.
Namočíme ho teplým vývarom pomocou lyžice, rozotrieme džem, položíme svetlý plát.
Namočíme do vývaru a rozotrieme džem a položíme posledný plát. Položíme naň miernu váhu a necháme 2-3 hodiny odstáť kvôli zmäknutiu.
Potom rozotrieme polevu a po miernom zaschnutí nakrájame. Dobrú chuť.