Je to populárny dezert, ktorý očarí nie len chuťou ale aj vzhľadom. Plniť ho môžeme rôznymi plnkami. Tento náš je plnený punčovou.
Potrebujeme:
cesto:
5 ks vajcia
250 g Kr. cukor
100 ml olej
250 g polohrubá múka
6 g prášok do pečiva
1 PL kakao
krém:
200 g maslo
150 g práškový cukor
350 ml mlieka
1 bal.punčový puding
ďalej:
150 g čokoláda
50 ml olej
postup :
- Pripravíme si 2 formy srnčieho chrbta, rúru predhrejte na 200 stupňov a môžeme sa pustiť do prípravy.
- Bielka vyšľaháme do tuhej peny, postupne pridávame cukor a šľaháme, kým nedostaneme hustú lesklú penu. Potom pridáme jeden žĺtok po druhom, olej a krátko šľaháme. Cesto rozdelíme na polovicu.
- Do jednej časti pridáme 125 g múky, 3 g prášku do pečiva a kakao a do druhej časti pridáme 125 g múky a 3 g prášku do pečiva. Premiešame a cesta navrstvíme do foriem. Formu nezabudnite vymazať tukom a vysypať múkou.
- Pečieme cca 20-25 minút. Upečené necháme úplne vychladnúť a nakrájame ich na cca 2 cm hrubé plátky.
- Klasickým spôsobom uvaríme puding a necháme ho vychladnúť. Maslo s cukrom vymiešame do peny, pridáme vychladnutý puding a vyšľaháme hladký krém.
- Striedavo zlepujeme svetlé a tmavé cesto krémom a vrch polejeme rozpustenou čokoládou, do ktorej sme pridali olej. Necháme stuhnúť a krájame šikmé plátky, aby sme dostali pekný rez.
Zdroj: citromhab