Recept na najmäkšie buchty, ktoré môžete plniť marmeládou alebo nutellou!

buchta

Potrebujeme:

500 g múky
5 g suchého droždia
50 g cukru
1 čajová lyžička vanilkového extraktu
50 g rozpusteného masla
1 vajce
2 žĺtky
citrónová kôra
2 štipky soli
220 ml teplého mlieka
300 g nátierky podľa priania (nutella, džem …)
olej
práškový cukor

Postup:


1.V mixéri rozšľahajte múku, suché droždie, cukor, vanilku, rozpustené maslo (50 g), vajcia, žĺtok, citrónovú kôru, soľ a teplé mlieko alebo cesto vymiešajte ručne.

2.Naolejujte panvicu, preneste na ňu cesto a zľahka naolejujte cesto. Zakryte a nechajte hodinu odležať.

3. Na pomúčenej doske vyvaľkajte cesto s hrúbkou 6-7 mm.

4. Rozdeľte na štvorce 8 × 8 cm. Na každý kus dajte lyžičku nátierky.

5 Zložte cesto a prstami trochu zatlačte na okraje.

6.Plech na pečenie s rozmermi 30 × 22 cm potrite maslom a poukladajte buchty.

6. Každú buchtu natrite rozpusteným maslom. Zakryte potravinárskou fóliou a nechajte kysnúť 45-50 minút.

7.Potrite rozpusteným maslom a pečte pri teplote 170 – 180 ° C asi 25 – 30 minút.

8.Po upečení potrite maslom a posypte práškovým cukrom. Dobrú chuť.

Zdroj: stvarukusa.rs

You Might Also Like