Potrebujeme:
Na cesto
30 dkg tekvicové (pyré)
30 dkg uvarených zemiakov
20 dkg hladkej múky
1 malé vajce
soľ podľachuti
Na šalviové maslo
0,5 zväzku šalvie (listov)
7,5 dkg masla
papriky podľa chuti (čerstvo natrhanú)
Postup:
- Pripravíme si cesto na gnocchi. Múka sa postupne pridáva do zemiakov koľko si zoberú.Pridáme tekvicové piré a vajíčko.Vypracujeme vláčne cesto.
- Urobíme valček ktorý bude asi 1-1,5 cm široký a krájame ho asi na 2cm dlhé valčeky.
- Valčeky jemne postláčame a vkladáme do vriacej vody.
- V panvici roztopíme maslo a pridáme šalviové listy. Pripravíme zálievku.
- Uvarené gnocchi prelejeme zálievkou z masla a poprášime čierným korením. Podávame. Dobrú chuť.
Zdroj: nosalty hu