Jemné kuracie prsia, ktoré sú v tomto recepte naozaj šťavnaté a nie vysušené, ako sa o tomto kúsku mäsa hovorí. V kombinácii s cesnakom, koriandrom a červeným korením potešia vaše chuťové bunky. Servírujte s ryžou alebo zeleninovou prílohou.
Potrebujeme:
4 kusy kuracích pŕs
1 lyžica olivového oleja
1/4 hrnčeka nasekanej cibule
3 strúčiky cesnaku, pretlačený
1/2 jalapeno paprička, nastrúhaná (voliteľné)
1 hrnček kuracieho vývaru
šťava a kôra z jednej limetky
1/4 hrnčeka nasekaných koriandrových lístkov
1 lyžička mletej papriky
1/2 lyžičky drveného červeného korenia
1/3 hrnčeka smotany na šľahanie
soľ a korenie
Postup:
Na hrubostennej panvici rozohrejte lyžicu olivového oleja. Kuracie prsia posypte soľou, korením a vložte ich do rozohriateho oleja. Restujte z každej strany približne 5 minút a potom dajte bokom.
Vložte do panvice cesnak, jalapeno papričku a restujte 2 až 3 minúty. Potom prilejte kurací vývar, limetkovú šťavu, kôru z limetky, koriandrové lístky, papriku a drvené červené korenie.
Zamiešajte a potom pridajte kuracie prsia do panvice. Nechajte variť 7 až 8 minút, v medzičase obráťte kuracie prsia na druhú stranu.
Potom prilejte smotanu, osoľte a okoreňte podľa chuti. Nechajte ešte chvíľku variť, potom vypnite a servírujte. Dobrú chuť.
Zdroj: www.aspicyperspective.com