Restované kuracie prsia so zeleninou a sladkokyslou omáčkou!

rest

Kuracie prsia majú tenkú kôrku a sú pripravené s restovanou zeleninou a jemne pikantnou omáčkou. Celé jedlo uvaríte rýchlo a môžete podávať ako hlavné jedlo alebo k nemu pripraviť prílohu v podobe ryže.

Potrebujeme:

cca 700 g kuracích pŕs, nakrájaných na kúsky
1/2 hrnčeka kukuričného škrobu
3/4 lyžičky soli
3 lyžice oleja
1 červená paprika, nakrájaná na kúsky
1 zelená paprika, nakrájaná na kúsky
1 mrkva, olúpaná a nakrájaná na hrubšie kolieska
1 malá cibuľa, nakrájaná nahrubo
600 g ananásových kúskov (z plechovky)

 Na omáčku:

1/2 hrnčeka kečupu
1/2 hrnčeka krupicového cukru
7 lyžíc jablčného octu
1/4 hrnčeka pomarančového džúsu
1 1/2 lyžičky sušeného cesnaku
2 lyžice sójovej omáčky
1/2 lyžičky sušenej červenej papriky
1 lyžica kukuričného škrobu

Postup:

 

1.Na omáčku vložte kečup, cukor, ocot, pomarančový džús, cesnak, sójovú omáčku a drvenú červenú papriku do rajnice a priveďte do varu. Potom v malej miske rozmiešajte škrob a vodu a zmes vlejte do rajnice. Varte všetko do zhustnutia približne 4 minúty a potom odstavte. Nakrájajte zeleninu k mäsu.

15654256833_6fbed6b0de_o

 

2.Do väčšieho uzatvárateľného vrecka vložte pol hrnčeka škrobu so soľou a pridajte kuracie kúsky. S vrecúškom dobre zatraste tak, aby sa kurča obalilo v zmesi.

15651723194_f8da685cee_o

 

3.Na väčšej panvici rozohrejte olej a pridajte obalené kuracie kúsky. Restujte približne 4 až 5 minút a potom pridajte mrkvu, papriky a cibuľu. Nechajte restovať ďalšie 2 minúty a potom prisypte kúsky ananásu a pridajte omáčku. Dobre premiešajte, nechajte prehriať a potom servírujte s ryžou. Dobrú chuť.

Zdroj: littlespicejar.com

You Might Also Like