suroviny
Na korpus:
Ďalej budeme potrebovať:
Na bielkovou čiapku:
postup prípravy
Zmäknuté maslo (Heru) vyšľaháme do peny. Pridáme žĺtky (musí mať izbovú teplotu) a opäť šľaháme. Potom pridáme preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom.Ak máme čas, cesto necháme v mikroténe odpočívať v chladničke. Ak nemáme, pracujeme hneď …
Cesto “uťapkáme” do formy (26 cm priemer), zdvihneme okraje. Vidličkou popicháme a dáme predpiecť do rúry vyhriatej na 170 st. 15 minút.
Ríbezle premiešame s cukrom a piškótovú drví a nasypeme na predpečené cesto.
Bielky vyšľaháme so štipkou soli a po častiach pridávame cukor. Šľaháme do hustej, lesklé konzistencie. Vyšľahaný sneh rozotrieme stierkou na ríbezle. Teplotu v rúre znížime na 120 st. a pečieme, resp. sušíme, ďalších cca 20 minút.
Múčnik potom necháme na mriežke vychladnúť.Lepšie je až na druhý deň, keď nám cesto krásne zvláčni.
Zdroj:nejrecept