suroviny
cesto:
5 ks vajec – žĺtky a bielky zvlášť
5 lyžíc cukru
3 lyžice múky
3 lyžice polohrubej múky
1 lyžica oleja
1ks vanilkový cukor
Parížsky krém – výborný:
1/4 litra mlieka
3 ks žĺtky
2 dkg čokolády horkej
2 dkg kakaa
10 dkg cukru
5 dkg polohrubej múky
1 ks maslo
vlašské orechy na obalenie
postup prípravy
- Žĺtky vyšľahať s cukrom a vanilkovým cukrom do peny, pridať múku, olej a nakoniec vmiešať sneh z bielkov.Piecť v predhriatej rúre na 180st. asi 12 minút podľa rúry, nesmie sa prepiecť. S papierom na pečenie zložíme a dáme na linku vychladnúť. Alebo môžeme s papierom na pečenie po chvíli stočiť, než si dokončíme krém.
- Z uvedených surovín si deň vopred zvaríme hustú kašu a dáme jej cez noc do chladničky. Kašu z chladničky druhý deň vyberieme a necháme chvíľu pri izbovej teplote a následne do nej přimixujeme postupne 1 maslo tiež izbovej teploty.
- Roládu potrieme krémom, zarolujeme, zdobíme podľa fantázie a necháme chladiť v chladničke.
- Zdroj:nejrecept