Vyvážené chute ktorým nemožno odolať, skúste pridať ešte do cesta štipku škorice a bude to delikatesa. Vôňa sa bude šíriť široko ďaleko.
Potrebujeme:
cesto:
250 g maslo
1 šálka Kr. cukor
1 lyžička prášok do pečiva
3 lyžice kakao
3 lyžice rum
4 lyžice voda
4 ks vajcia
1 a 3/4 šálky polohrubá múka
1 a 3/4 šálky polohrubá múka
Kokosová vlna:
3 ks vajcia
1/3 šálky Kr. cukor
150 g kokos
150 g kokos
Na vrch:
horká čokoláda
kokos
Postup:
- V hrnci si rozpustíme maslo s cukrom (1/2 šálky), pridáme kakao, vodu, rum. Premiešame a necháme vychladnúť. Následne pridáme múku, ktorú sme vopred zmiešali s práškom do pečiva a jeden žĺtok po druhom. Dôkladne premiešame.
- Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, postupne pridávame cukor (1/2 šálky). Jemne lyžicou vmiešame do pripravenej kakaovej hmoty.
- Takto pripravené cesto – cca 1/2 navrstvíme do okrúhlej formy na pečenie s priemerom 22 cm (môžeme použiť aj hranatú formu – rozmer 22×24 cm), ktorú sme vymazali tukom a vysypali detskou krupicou alebo strúhankou.
- Nad parou si vyšľaháme vajíčka s cukrom a pridáme kokos. Spracujeme kokosovú hmotu, ktorú navrstvíme na cesto a jemne na niektorých miestach utlačíme, aby sme vytvorili vzhľad vĺn.
- Zalejeme druhou polovicou kakaového cesta a dáme piecť. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 50 minút. Upečený koláč vyberieme a necháme vychladnúť.
- Vrch polejeme rozpustenou čokoládou a posypeme kokosom. Dobrú chuť!