Ak nieste fanúšikom maslových a ťažkých plniek, tak tento fantastický koláčik vás naozaj poteší. Pripravte si tento vynikajúci zákusok. Hotová delikatesa.
Potrebujeme:
cesto:
5 ks vajcia
150 g Kr. cukor
150 g mleté vlašské orechy
1 bal.vanilkový cukor
2 lyžice kakao
1 lyžička prášok do pečiva
2 lyžice polohrubá múka
2 lyžice rum
krém:
750 ml mlieka
200 g Kr. cukor
1 bal.vanilkový cukor
100 g kukuričný škrob
300 ml smotana
2 lyžice rum
Ďalej budeme potrebovať:
1 bal.lístkové cesto
Postup:
- Rúru predhrejeme na 200 stupňov a na otočenom plechu na pečenie upečieme 2 pláty lístkového cesta, ktoré poprepichujeme vidličkou, aby sa nenafúkli. Pečieme cca 15 minút.
- Cesto:
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridáme mleté vlašské orechy, kakao a múku zmiešanú s práškom do pečiva. (Ak máte radi rum v zákuskoch, pokojne pridajte do vyšľahaných vajíčok rum). Takto pripravené cesto pečieme na plechu, ktorý sme vystlali papierom pri teplote 170 stupňov cca 30 minút. - Krém:
Do mlieka pridáme kr. a vanilkový cukor. Keď máme cukor rozpustený, pridáme kukuričný škrob, rum a za stáleho miešania uvaríme mierne hustú kašu. Necháme vychladnúť. - Smotanu zvlášť vyšľaháme na tuhú penu a pridáme ju k vychladnutej mliečnej hmote. Spojíme.
- Na jeden plát lístkového cesta natrieme polovicu krému, položíme upečené cesto, navrstvíme druhú polovicu krému a uložíme druhý plát lístkového cesta. Vrch posypeme práškovým cukrom a celý koláč umiestnime do chladničky (najlepšie na celú noc).
Dobrú chuť!
Zdroj: coolinarika com