Jednoduchá torta, ktorá má ako základ kakaový korpus s jemným vanilkovým krémom a nakoniec ozdobený smotanou a kakaom. Príprava Vám zaberie len hodinku, skvele sa hodí ako rýchly narodeninový zákusok alebo len tak ku káve pre hostí.
Potrebujeme:
Korpus:
7 žĺtkov
200 g cukru
12 lyžíc vody
200 g múky
1 balíček prášku do pečiva
2 lyžice holandského kakaa
1 lyžička sódy bikarbóny
Krém:
4 lyžice cukru
2 balíčky vanilkového pudingu
7 bielkov a 1/2 l vody
Smotana:
500 ml smotany na šľahanie
1 balíček vanilkového cukru
2 balíčky stužovača smotany
kakao na ozdobu
Postup:
Rozšľahajte žĺtky s cukrom a vodou. Pridajte múku, prášok do pečiva, kakao a jedlú sódu. Nalejte cesto do koláčovej formy.
Predhrejte rúru na 200 ° C a pečte približne 15 minút.
Na krém zmiešajte pol litra vody, cukor a 2 balíčky pudingu. Uvarte v hustý puding. Do ešte teplého pudingu zašľahajte bielky vyšľahané do snehu.
Korpus vyberte z rúry a namažte naň pripravený krém. Uhlaďte povrch a vložte korpus ešte späť do rúry na ďalších 5 minút.
Vyšľahajte smotanu so stužovačom a balíčkom vanilkového cukru. Namažte ho na vychladnutý koláč, posypte kakaom a vložte do chladničky aspoň na hodinu, než budete servírovať. Dobrú chuť.
Zdroj: magazinedonna.hu