Budeme potrebovať:
starý chlieb
100 g – kyslá smotana
1 ks – vajíčko
1 lyžica – strúhaný tvrdý syr
1 šálka – mlieko
100 g – saláma
300 g – mozzarella
kečup
oregano
soľ, korenie
rastlinný olej
Postup:
1.
Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú vymažeme olejom, poukladáme plátky chleba / sendviča tak, aby sme nemali žiadnu medzeru.
2.
V miske rozšľaháme vajíčka, pridáme smotanu, mlieko, nastrúhaný tvrdý syr. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
3.
Rozšľahanou zmesou zalejeme chlieb. Poukladáme salámu alebo klobásu a vrch posypeme mozarellou.
4.
Vrch ešte posypeme oreganom a korením, pokvapkáme kečupom a necháme pol hodiny odstáť, aby chlieb vsiakol vaječnú zmes.
5.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 220 stupňov cca 20 minút.
Zdroj: Kuvajmo-blogovski