Pripravili sme pre vás vynikajúcu syrovú omáčku, po ktorej si budete oblizovať prsty.Je jednoduchá a výborná!
Potrebujeme:
4 lyžice hladká múka
2,5 šálky mlieka
125 g maslo
200 g syr Čedar
2 lyžičky plnotučná horčica
soľ, korenie
rasca
sušená bazalka
Postup:
- Roztopíme trochu masla. Keď je maslo dokonale zahriate,pridáme 4 lyžice hladkej múky a osmažíme ju do zlata.
- Keď máme múku osmaženú do zlata, prilejeme mlieko, pridáme horčicu a za stáleho miešania privedieme hmotu do varu. Miešame dôkladne, aby bola hmota bez hrudiek.
- Nakoniec hmotu osolíme a okoreníme, pridáme rascu a sušenú bazalku a nakoniec syr nastrúhaný na hrubom strúhadle a maslo. Keď máme maslo a syr rozpustené necháme krátko variť a máme hotovo. Dobrú chuť!
zdroj: taracooks.com