Pripravili sme pre vás najuniverzálnejšiu syrovú polievku . Je prakticky nemožné, aby ste pokazili tento lahodný pokrm, aj keď ste nováčik kuchár. Jedná sa o jedlo ktoré je vhodné pre rôzne experimenty. Podla svojích predstáv pridajte do polievky brokolicu, kapustu, karfiol, zeler a kto potrebuje môže aj – loveckú klobásu, cestoviny alebo zemiaky.
Potrebujeme:
- 500 g šampiňóny
1 ks. cibuľa
50 ml slnečnicový olej
30 g maslo
1,5 l voda
200 g tavený syr
50 g bageta
podľa chuti petržlen
soľ podľa chuti
Postup:
- Nakrájame cibuľu. Smažíme na malom množstve oleja. Keď sa cibuľa udusí, pridáme umyté a nakrájané huby. Dusíme 15 minút na miernom ohni. Mala by sa vypariť všetká voda ktorá sa nachádza v hubách. Osolíme.
- Naplňíme hrniec s vodou, privedieme ju do varu. Pridáme tavený syr, premiešame a roztavíme syr.
- Pridáme do hrnca huby a cibuľu z panvice. Varíme 2-3 minúty na miernom ohni. Pridáme maslo a nasekanú petržlenovú vňať. Osolíme a odstránime z tepla.
- Kocky bagety alebo bochníka, položíme na vymastený plech so slnečnicovým olejom alebo na panvicu. Suchý chlieb pečieme po dobu 7 minút v predhriatej rúre pri 200 ° C. Krutóny pridávame priamo do taniera s polievkou pred podávaním.
Dúfame, že recept na rýchlu syrovú polievku prebehol podľa vašich predstáv. Ten vám pomôže, keď chcete variť večeru pre rýchle a jednoduché podávanie. Zaradte ho do svojho jedálnička. Dobrú chuť!
Zdroj: sovkusom ru
Zdroj: sovkusom ru