Tieto bochníky nevyžadujú žiadne kysnutie a dokonca ani múku, čo poteší zvlášť tých, ktorí sa chcú alebo musia stravovať bezlepkové. Recept vyžaduje len 4 základné ingrediencie a ak chcete bochníky ozvláštniť, pridajte svoje obľúbené bylinky či korenie.
Potrebujeme:
3 vajcia, bielky a žĺtky zvlášť
3 lyžice krémového syra (Lučiny, Philadelphie)
¼ lyžičky kypriaceho prášku
1 lyžica krupicového cukru alebo medu
soľ, sušený cesnak, rozmarín … (akékoľvek vaše obľúbené bylinky)
postup
1. Predhrejte rúru na 175 ° C. Plech vyložte papierom na pečenie.
2. Vyšľahajte bielky na sneh s kypriacim práškom .
3. V inej miske zmiešajte žĺtky, krémový syr a cukor. Potom opatrne vmiešajte bielky tak, aby vzniklo hladké a nadýchané cesto.
4. Na plechu tvorte z cesta malé bochníčky a pečte do zlatista, približne 30 minút.
zdroj: thewhoot.com