Rýchle domáce lístkové cesto

09098936-989aa5f9c0ef45-full-1

Budeme potrebovať:

500 g hladkej múky
500 g studeného masla
1 lyžička soli
220 – 250 ml ľadovej vody (záleží na kvalite múky)

Postup:

Múku na pracovnej doske zmiešame so soľou. Pridáme na kocky nakrájané maslo. Postupne pridávame vodu a spracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do fólie a odložíme do chladničky na 20 minút (alebo na 10 minút do mrazničky). Na pomúčenej doske rozvaľkáme z cesta obdĺžnik s veľkosťou 40 x 20 cm a preložíme ho z hornej a zo spodnej strany smerom do stredu. Otočíme ho o 90 stupňov a znova ho rozvaľkáme na veľkosť 40 x 20 cm. Zabalíme do fólie a odložíme do chladničky na 20 minút (alebo do mrazničky po dobu 10 minút). Tento postup opakujeme ešte dvakrát (rozvaľkáme, zložíme, odložíme do chladničky, otočíme o 90 stupňov, rozvaľkáme, zložíme, dáme do chladničky). Cesto by malo byť hladké a pružné. Používame ihneď alebo ho odložíme do chladničky a pracujeme s ním do 3 dní od odloženie, prípadne do mrazničky.
Zdroj: Citromhab

You Might Also Like