Potrebujeme:
250 g dlhé piškoty ( mlieko, aby nasiakli alebo šťava z broskýň)
2 puding ochutený krém
1 l mlieka
200 ml kyslej smotany
2 lyžice cukru
2 práškového cukru (na posypanie ovocie)
2 vanilkový cukor
300-400 g broskyne
200 g smotany
príprava
-
Naukladáme do formy alebo plechu piškoty, namočte ich v malom množstve šťavy alebo mlieka , nie moc.. (Ja som použila plech rozmery 32×29)
-
Do asi 2 dcl mlieka dáme a rozšľaháme puding .Do zbytku mlieka ho dáme variť. Kedˇ sa mlieko varí, pridajte šľahačkou puding a miešajte niekoľko minút, kým sa nedosiahne požadovanej konzistencie.
- Do vychladnutého pudingu pridáme kyslú smotanu.Natrieme polovicu pudingovej hmoty,poukladáme nasekané broskyňe posypeme práškovým cukroma rozotrieme zvyšným pudingom.
- Na vrch môžeme dať šľahačku v prášku.Užite si to!!!
Zdroj:coolinarika