Hľadáte jednoduchý a pritom vláčny, chutný zákusok k popoludňajšej káve? Skúste to dnes s nami a upečte si kokosové rezy so smotanou! Príprava aj pečenie vám zaberú chvíľu, ale olizovať sa po ňom budete ešte dlho.
acidofilné mlieko
V tomto recepte je použité acidofilné mlieko. Je to fermentované mlieko obohatené o prospešné mliečne baktérie. Všeobecne sú kyslomliečne výrobky zdrojom mnohých živín, ktoré sú telu prospešné. Obsahujú vápnik, bielkoviny, vitamíny A, B a D a tiež prospešné baktérie. A dokážu robiť divy:
baktérie podporujú trávenie aj upravujú vyprázdňovanie, rieši problémy s hnačkami i zápchami. Sú teda skvelým doplnkom pri užívaní antibiotík
podporujú a posilňujú imunitný systém
pomáha znižovať hladinu cholesterolu
Tak sa nebojte tieto výrobky používať aj pri pečení.
Potrebujeme:
2 hrnčeky polohrubej múky
1 hrnček kryštálového cukru
1 hrnček acidofilného mlieka
½ hrnčeka oleja
2 vajcia
1 hrnček kokosu s cukrom
1 kypriaci prášok do pečiva
1 hrnček smotany na šľahanie
Múku premiešajte s kypriacim práškom do pečiva. Vsypte do nej ešte cukor a premiešajte.Zmiešajte všetky suché suroviny .
Ďalej do zmesi pridajte celé vajcia. Zamiešajte a pridajte acidofilné mlieko a tiež olej.
Plech si vyložíme papierom na pečenie a cesto naň rozlejte. Povrch posypeme rovnomerne kokosom zmiešaným s cukrom.
Dajte do rúry a pečte v rúre rozohriatej na 160-180 ° C zhruba pol hodiny. V priebehu pečenia kontrolujte špajdľou – ak sa na ňu cesto nelepí, máte hotovo. Povrch bude pekne dozlatista upečený. Vyberte z rúry a zalejte ešte horúci koláč smotanou na šľahanie. Dobrú chuť!
zdroj:https://primanapady.cz/