Vyskúšajte si pripraviť tento recept, v ktorom kysnutiu venujete iba pätnásť minút.
Potrebujeme:
Na cesto:
500 g polohrubej múky
100 ml slnečnicového oleja
1 vajíčko
štipka soli
1 balíček kypriaceho prášku
1 balenie droždia
250 ml mlieka
4 polievkové lyžice kryštálového cukru
Na náplň:
1 balenie vanilkového pudingu
mlieko – množstvo o trošku menšie aké je napísané na balení od pudingu (350 ml)
3 lyžice kryštálového cukru.
Postup:
- Podľa návodu na balení uvarte puding. Jedinou zmenou bude, že pridáte menej mlieka. Potom ho nechajte vychladnúť.
- Pripravte si cesto. V hlbokej mise zmiešajte vlažné mlieko, droždie a cukor, kým sa droždie nerozpustí. Potom pridajte olej, soľ a bielko z vajíčka. Celú zmes vyšľahajte.
- K tejto zmesi pridajte múku a kypriaci prášok. Vytvorte cesto, ktoré by sa nemalo lepiť na ruky. Nemusíte čakať, kým vykysne, hneď začnite robiť rohlíčky. Cesto rozdeľte na guličky veľkosti vlašských orechov a rozvaľkajte ich na obdĺžniky veľké ako dlaň.
- Na jednej polovici cesto niekoľkokrát narežte, vytvoríte „hrebeň“. Na druhú polovicu dajte polievkovú lyžicu pudingu a rohlíček zrolujte tak, aby puding nevytiekol a mriežky smerovali nahor.
- Pripravené rohlíčky nechajte pätnásť minút odpočívať, potom ich potrite žĺtkom rozšľahaným s trochou cukru. Môžete ich aj posypať mandľami.
- Rohlíčky poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte 15 minút pri teplote 200°C. Po upečení ich môžete posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Zdroj: coolinarika.com