Na týchto sendvičoch si pochutí naozaj každý. Sú vhodné aj ako raňajky alebo dobrá rýchla večera.
Potrebujeme:
16 plátkov bieleho toastového chleba
8 plátkov šunky alebo údeného mäsa
1-2 ks paradajok
200 g šampiňónov
4 ks vajcia
150 g tvrdého syra
1 lyžica oleja
podľa chuti soľ, korenie, petržlenová vňať
postup:
- Pripravíme si suroviny. Šampiňóny nakrájame a udusíme na lyžici oleja.
- Z 8 kusov hriankového chleba vyrežeme ostrým nožom stredy, aby nám ostali len okraje.
- Zvyšných 8 kusov toastového chleba rozložíme na olejom vymastený plech.
- Na 4 ks chleba dáme vyrezané okraje chleba a naplníme šampiňónmi, pridáme kúsky paradajok, osolíme, okoreníme a posypeme strúhaným syrom.
- Na zvyšné 4 ks plátku chleba dáme po 2 plátky šunky, prikryjeme okraj chleba, do otvorov dáme kolieska paradajok, vajcia, tiež osolíme, okoreníme.
- Pečieme v rúre na 180 stupňoch kým nie sú vajcia a syr tak akurát upečené.
- Po dopečení ozdobíme petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Zdroj: Vk