Pripravené za pár minút a napriek tomu vynikajúce. Paradoxne je tento spôsob prípravy viac taliansky, než sme zvyknutí. Taliani typicky špagety skôr predvaria a dovaria ich v pripravovanej omáčke, aby do seba natiahli chuť. Do omáčky navyše pridajú trochu škrobovej vody z cestovín, ktorá omáčku zahustí. Zatiaľ čo my sme skôr zvyknutí pridať hotovú omáčku na hotové špagety. Tento recept je teda nielen rýchly, ale zároveň zachováva tento tradičný prístup a výsledkom sú krásne krémové a ochutené špagety.
Potrebujeme:
Na 2 porcie
200 g špagiet – pre zdravší variant môžete použiť celozrnné
100 g špenátu
200 g delených cherry paradajok – môžete použiť aj klasické paradajky
1 cibuľa na plátky
3 strúčiky cesnaku na plátky
1 palivá paprička na plátky
1 menšia hrsť natrhanej čerstvej bazalky
2 lyžice olivového oleja
600 ml vody
50 g parmezánu
soľ a korenie
Postup:
Celkový čas prípravy: 15 min
Paradajky rozkrojte na polovice, cibuľu, cesnak a papričku nakrájajte na tenké plátky,
Do panvice vložte špagety, špenát, paradajky, cibuľu, cesnak, papričku, bazalku, olivový olej a soľ.
Priveďte k miernemu varu a pomaly varte. Snažte sa, aby voda len mierne prebublávala a zbytočne sa neodparovala. Všetko v panvici občas premiešajte, aby sa všetko uvarilo zo všetkých strán. Po cca 11 minútach ochutnajte, či sú špagety mäkké.
Akonáhle sú špagety mäkké, pridajte parmezán a korenie. Všetko premiešajte a môžete podávať.
Dobrú chuť.