Vyskúšajte nepečený dezert, ktorý sa hodí pre každú príležitosť.
Potrebujeme:
300-500 g jahôd
1 kg tvarohu
250 g akéhokoľvek ovocného jogurtu
200 g sušienok
3 lyžice želatíny
Postup:
- Premiešajte tvaroh mixérom a postupne pridávajte jogurt. Želatínu rozmiešajte v malom množstve mlieka. Keď napučí, rozpustite ju vo vodnom kúpeli a pridajte k tvarohu.
- Starostlivo si prečítajte návod na obale želatíny, pretože želatína je predávaná rôznymi výrobcami. Je nutné pridať také množstvo, aby ste tortu mohli rezať nožom.
- Jahody umyte a rozrežte napoly. Polovicu jahôd pridajte do tvarohu.
- Do spodnej časti formy na pečenie vložte sušienky a potom nalejte zmes tvarohu.
- Pekne uhlaďte a na vrch poukladajte zvyšok jahôd. Dajte cez noc chladiť. Dobrú chuť!
- Zdroj: liveinternet.ru