Rýchle jedlá sú v kuchyni veľmi obľúbené. Tento jahodový dezert je nepečený a veľmi chutný.
Budeme potrebovať:
24 ks – detské dlhé piškóty
700 g – jahody
1 bal. – vanilkový puding
1 bal. – jahodový puding
900 ml – mlieko
6 lyžíc – kr. cukor
Postup:
1.
Jahody umyjeme a nakrájame na malé kúsky.
2.
Vanilkový a jahodový puding si klasicky uvaríme v mlieku – 1 bal. vanilkový (jahodový) puding, 450 ml mlieka, 3 lyžice Kr. cukru.
3.
Pripravíme si menšiu formu, ktorú vyložíme potravinárskou fóliou. Na dno naukladáme dlhé detské piškóty. Navrstvíme vanilkový puding (1/2), naukladáme jahody, navrstvíme polovicu jahodového pudingu a naukladáme detské piškóty. Nalejeme druhú polovicu vanilkového pudingu, naukladáme jahody a navrstvíme druhú polovicu jahodového pudingu. Poukladáme detské piškóty a jemne ich vtlačíme do pudingu.
4.
Necháme vychladnúť a následne dezert vložíme do chladničky na minimálne 3 hodiny. Vyberieme z formy a podávame. Dobrú chuť!
Zdroj: brzikolaci.com